Deze website maakt gebruik van Google Analytics. Door te blijven om te bladeren, kunt u ons een cookie ten behoeve van het publiek meetopstelling. ik accepteer Meer informatie gebruiksaanwijzing
Beheer uw account
Contact

Ontdek Antwerpen

Wenst u meer te weten te komen over de Belgische vastgoedmarkt? Overweegt u zich in Antwerpen te vestigen of er te beleggen in vastgoed en u wenst professioneel advies?  


Sotheby’s International Realty begeleidt u in de keuze van de beste buurt, in overeenstemming met uw verwachtingen en levensstijl, uw interesses en beroepsactiviteiten. Zo kunt u uw zoektocht verfijnen zonder tijdsverlies.

Antwerpen beschikt over een speciaal statuut. In de loop der eeuwen, lang vóór het ontstaan van België in 1831, speelde ze een voortrekkersrol op wereldvlak. Haar geografische ligging, aan de oevers van de Schelde, net vóór de monding, heeft haar ontwikkeling en karakter bepaald. In de 16e eeuw, onder Keizer Karel V, was Antwerpen de grootste haven ter wereld en telde ze twee keer zoveel inwoners dan Brussel, overschaduwde ze Venetië en trok ze allerlei soorten rijkdom aan. Vervolgens, ondanks de tegenslagen van de Geschiedenis, zegevierde de stad van Peter Paul Rubens, waarbij ze zich verzette tegen elke aanval en economische dreiging, en haar eigen barokstijl en creatieve durf tot stand bracht.

Vandaag blijft ze de grootste commerciële haven van Europa na Rotterdam en schittert ze op tal van gebieden: de handel, industrie, kunst, diamantsector, en de mode… Haar unieke sfeer kent haar gelijke niet in België. In Antwerpen wonen, dat is kiezen voor een stad op mensenmaat, met een uniek eclecticisme. De stad bruist in alle opzichten, betreft het nu haar havenactiviteit, de historische diamantbeurs, de fraaie vergulding van haar grandioze Centraal Station, de creativiteit van haar ontwerpers (wie kent er de Antwerpse Zes niet, die de wereld veroverden in de jaren ’80?), de mooiste interieur- en modezaken van het land, trendy en gastronomische restaurants, lofts langs de Scheldekaaien en statige herenhuizen verspreid langs boomrijke boulevards en pleinen.

Vanuit gezinsoogpunt is Antwerpen ook erg in trek wegens de kwaliteit van haar Belgische en internationale scholen, en haar internationale en multiculturele geest. In Antwerpen worden er alle talen gesproken, en daar zijn haar inwoners trots op.

Véél kleinschaliger dan Brussel, bezit Antwerpen wijken met contrastrijke eigenschappen. Vastgoed op het Zuid is trendy en erg gewild, dankzij de aanwezigheid van kunstgaleries, musea, cafés, alsook huizen en appartementen in een waaier van architectuurstijlen. Daarnaast is het MAS erin geslaagd om de buurt van het Eilandje, de Dokken en de oude Antwerpse havenwijk weer te doen opleven. Ook buiten de muren van de havenstad bevinden zich uitzonderlijke eigendommen, zowel in de groene randgemeenten, de Kempen als langs de Schelde. Wilrijk, Brasschaat en Schilde zijn bijzonder elegante randgemeenten en onze Kempen met Turnhout en omgeving liggen dan weer bijzonder centraal ten aanzien van Antwerpen én Eindhoven (NL).

De ongelooflijke diamant, ingehuldigd in 2017, van de hand van Zaha Hadid, is als een fakkel die de wereld verlicht: sinds eeuwen schittert Antwerpen glansrijk… en de stad is steevast van plan om dat te blijven doen! Maar om dit rijkgeschakeerde juweel te benaderen, kan men zich beter laten vergezellen door een echte expert.
Wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op voor een afspraak

Ophalen van het wachtwoord

Wachtwoord vergeten? Vul onderstaand veld in en klik op verzenden. Wij sturen u een e-mail met de te nemen stappen om uw inloggegevens op te vragen.