Deze website maakt gebruik van Google Analytics. Door te blijven om te bladeren, kunt u ons een cookie ten behoeve van het publiek meetopstelling. ik accepteer Meer informatie gebruiksaanwijzing
Beheer uw account
Contact

Ontdek Brussel

Wenst u meer te weten te komen over de Belgische vastgoedmarkt? U plant u in Brussel te vestigen en weet niet waar te beginnen?  


Wij tonen u de beste wijken in functie van uw levensstijl, uw activiteiten, het onderwijs dat u wil bieden aan uw kinderen. Zo krijgt u de kans om met gehele kennis van zaken uw criteria te bepalen.

Brussel wordt sinds de Tweede Wereldoorlog algemeen erkend als een brandpunt van macht, een belangrijk centrum van de wereldpolitiek. Brussel wordt beschouwd als de de facto hoofdstad van de Europese Unie, en huisvest aldus de belangrijkste hoofdzetels van de meeste instellingen van de EU, alsook het NAVO-hoofdkwartier. Nagenoeg een derde van de Brusselse bevolking bezit een buitenlands paspoort, hetgeen van de stad een perfecte multinationale en multiculturele wereldstad maakt.  

Haar inwoners genieten van een gematigd klimaat, een lage criminaliteitsgraad en tal van groene zones. Brussel vormt immers met haar parken en pleinen een van de groenste hoofdsteden van het continent. Het is ook een stad met een uitzonderlijke architectuur. De drukbezochte prachtige Grote Markt is omringd door een opmerkelijke verzameling van barokke, gotische en Louis XVI-gebouwen, die haar terecht een plaatsje op de Werelderfgoedlijst van Unesco hebben opgeleverd. Brussel beschikt over een rijk architectonisch erfgoed. De stad staat vooral bekend om haar art-nouveaugebouwen, een stijl die schitterend vertegenwoordigd wordt op de gevels van zo'n 500 huizen, instellingen, cafés en boetieks.  

Brussel is ingedeeld in 19 gemeenten. Omsingeld door de 'kleine ring', een vijfhoekige ring, vormt het historisch centrum het hart van de stad, met zijn sierlijke gebouwen en geplaveide straatjes. De Sablon-wijk is een van de meest gegeerde wijken en staat bekend om haar antiquairs en chic sociaal landschap. Artiesten en galeristen worden aangetrokken door deze wijk, die leidt naar het kanaal Brussel-Charleroi, waar de voormalige pakhuizen omgevormd zijn tot hedendaagse loften.

De gemeenten Elsene, Ukkel en St.-Pieters-Woluwe zijn andere voorkeurbestemmingen voor de meeste gefortuneerden. In Elsene zijn er erg gegeerde wijken, waaronder de pittoreske wijk rond de Vijvers van Elsene, met haar verfijnde 20e-eeuwse architectuur. Ukkel trekt een stijlvolle internationale gemeenschap aan rond pleintjes en middeleeuwse blinde steegjes. Tal van woningen beschikken er over ruime privétuinen. De elegante gemeente Sint-Pieters-Woluwe is hoofdzakelijk residentieel, met vele parken en tuinen. Er zijn meerdere ambassades gevestigd.  

Liefhebbers van uitgestrekte percelen zullen niet teleurgesteld zijn in België. Het land telt immers meer kastelen per vierkante meter dan welk ander land ook. Omwalling inbegrepen.
Wenst u meer informatie? Laten we een afspraak maken

Ophalen van het wachtwoord

Wachtwoord vergeten? Vul onderstaand veld in en klik op verzenden. Wij sturen u een e-mail met de te nemen stappen om uw inloggegevens op te vragen.