We hadden het genoegen een avond te organiseren in een authentiek gerenoveerd patriciërshuis in Beaux-Arts stijl in Antwerpen. Wij danken de cateraar Benjamin voor zijn komst. We verwelkomden Coralie Van Caloen, de beroemde Belgische juwelier en edelsteenkundige. Zij presenteerde haar unieke creaties...

Coralie van Caloen is een Belgische juwelier en edelsteenkundige. Na haar afstuderen aan de prestigieuze kunstschool La Cambre in haar geboortestad Brussel, volgde zij een opleiding juweelontwerp in India, aan het International Gemmological Institute in Mumbai en het Gem Palace in Jaipur. Coralie verhuisde vervolgens voor twee jaar naar Londen, waar ze samenwerkte met verschillende ontwerpers, waaronder Alexander McQueen. Haar stukken zijn handgemaakt en uniek. Het is nu meer dan 12 jaar geleden dat Coralie haar merk lanceerde.

Authentiek gerenoveerde patriciërswoning in beaux-artsstijl op een boogscheut van het stadscentrum met unieke Zuid-West gerichte stadstuin van ± 605 m², een bewoonbare oppervlakte van ± 1054 m² en een gevelbreedte van 11,23m.

De doorrit aan de linkerkant van de gevel biedt toegang tot de inkomhal op carrara marmer met authentieke trap en glaspartijen in eiken kaders. De gelijkvloerse verdieping bestaat verder uit een bureauruimte aan de voorzijde, leefruimte met open haard, aansluitend een leefkeuken met La Cornue fornuis en bijkeuken. De open leefkeuken biedt toegang tot een terras en aansluitend de tuin. De eerste verdieping met centrale hal op eiken parket geeft plaats aan twee kamers vooraan (± 27,5 en 25 m²), een masterbedroom met aansluitend terras van ± 32 m², ensuite badkamer met tevens een terras. De tweede verdieping die te bereiken is via de diensttrap biedt plaats voor 3 slaapkamers en een badkamer. De derde verdieping is ingericht als appartement met eigen keuken, badkamer, twee slaapkamers en eigen terras van ± 32 m².

Delen