Met het jaar 2021 achter de rug, volgt hier een overzicht van de beste verkopen die Belgium Sotheby's International Realty heeft gerealiseerd voor Brabant en de historische centra. Laten we ontdekken deze eigendommen met ongelooflijke charme en design.

Waals-Brabant I Ohain

Dit eerste huis van ± 651m² is gelegen langs de Golf van Waterloo en biedt een rustige en uitzonderlijke omgeving met prachtige landelijke landschappen.

Deze sublieme woning in Lasne heeft een grote ingerichte keuken, een eetkamer, een gezellige woonkamer met open haard, een bibliotheek, 5 slaapkamers en 5 badkamers. Naast de klassieke indeling, een kelder van ongeveer 200m² en een prachtig overdekt zwembad met alle nodige faciliteiten, waaronder een douche en een sauna zijn beschikbaar in deze prachtige villa. Bovendien is er een conciërgewoning met twee slaapkamers boven de drie garages. Dit alles wordt gecompleteerd door een terras met uitzicht op een fabelachtige tuin van bijna 46 hectare.

Waals-Brabant – Ohain

Deze architecturale villa van ± 500m², gelegen op enkele passen van de Golf van Waterloo, ligt op een terrein van ± 31ares met een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.

Deze villa, die een meesterwerk waardig is, met zijn bijzondere architectuur, biedt mooie volumes en talrijke kamers. Dit huis heeft een prachtige ontvangstruimte met open haard, een ruime eetkamer, een super uitgeruste keuken, een gezellige tv-lounge, 4 slaapkamers en 3 badkamers. Deze villa onderscheidt zich door zijn lineaire gangen die worden gearticuleerd door middel van erkers die visuele verbindingen met verschillende delen van het huis mogelijk maken.

Als kers op de taart biedt deze woning een prachtig terras van 200m² op het zuid-westen en een mooi zwembad om van de mooie dagen te genieten.

Waals-Brabant – Lasne

Gelegen op een prachtig groen perceel van ± 40 are, is een charmante villa van tijdloze stijl met een bruto oppervlakte van ± 300m² voor ± 200m² leefruimte. Dit prachtige huis heeft grote ramen die het licht binnenlaten, om van elke zonnestraal te genieten.
Zodra u de poort gepasseerd bent, valt de rust u binnen, vergezeld van het gezang van de vogels en de wind in de zeedennen die een vredige en uitzonderlijke omgeving bieden. Dit huis bestaat uit een inkomhal die rechtstreeks naar de woonkamer leidt en toegang geeft tot een mooie eetkamer en een kantoorruimte. Een prachtige super uitgeruste eetkeuken maakt ook deel uit van het geheel. Om dit huis compleet te maken, bestaat de eerste verdieping uit drie slaapkamers en twee badkamers, waaronder de master suite.

Brabant Wallon I Sept Fontaines Golf

Deze prachtige vierkantshoeve in de onmiddellijke nabijheid van de Golf des Sept Fontaines biedt 1750 m² woonruimte op ± 1 hectare weelderig groen terrein. Dit luxueuze gerenoveerde huis heeft de gave om licht binnen te laten dankzij grote ramen en erkers die een prachtig uitzicht op de tuin bieden.

Deze subliem gerenoveerde boerderij is verdeeld in 5 afzonderlijke delen en heeft 4 keukens, 3 eetkamers, een weelderige ontvangstkamer met een gezellige open haard, 2 gezellige tv-lounges, een zitkamer en een bibliotheek, allebei met een open haard. Veertien slaapkamers en zes badkamers, waaronder de master bedroom en een master suite, maken ook deel uit van dit huis. Een prachtig overdekt zwembad met een fitnessruimte en een schuur met twee verdiepingen maken dit uitzonderlijke huis compleet.

Vlaams-Brabant I Vollezele

Dit weelderige landhuis uit de jaren 1930, gebouwd volgens Ferrari Atlas, heeft 790 m² woonoppervlak in het hart van een groen domein van ± 7,7 hectare bestaande uit een moestuin, een bos, een boomgaard en weilanden. In de loop der jaren is dit huis een zeer geliefde verblijfplaats geworden voor vele internationale schrijvers. De sterke aanwezigheid van hout in dit huis geeft een warm gevoel en een zachte sfeer met behoud van elegantie.

Dit charmante huis heeft een grote en warme woonkamer met open haard en bibliotheek, een ruime keuken en een gezellige eetkamer, evenals 10 slaapkamers en 4 badkamers. Er is ook een bijgebouw met 2 stallen en een multifunctionele ruimte op de eerste verdieping.  Als klap op de vuurpijl biedt een prachtig terras op het zuiden, direct toegankelijk vanuit de woonkamer, de mogelijkheid om te genieten van de zonnestralen tijdens het mooie weer.

Pepingen – Kasteel ten Dael

Dit prachtige 18e-eeuwse kasteel ligt in een schilderachtig park van ±23 hectaren met een prachtige vijver en beboste gebieden met spectaculaire bomen.

Het pand is gebouwd in een U-vorm en bestaat op de begane grond uit verschillende salons met open haarden voor gezelligheid, een aangename eetkamer, een keuken en kantoren. Op de eerste en tweede verdieping, zijn er 5 slaapkamers en 4 badkamers, met inbegrip van de master suite, een sauna en een multifunctionele kamer. In de linkervleugel van het gebouw bevindt zich een privé-appartement met een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en badkamer.

Dit uitzonderlijke huis heeft ook een overdekt terras, een buitenzwembad met een poolhouse en een tennisbaan.

Delen