Met het jaar 2021 achter de rug, volgt hier een overzicht van de beste verkopen die Belgium Sotheby's International Realty heeft gerealiseerd voor Brussels. Laten we ontdekken deze eigendommen met ongelooflijke charme en design.

Uccle I Fort Jaco

Gelegen in het hart van Fort Jaco, uit het zicht, ligt een schitterend duplex penthouse van ± 390 m² op een subliem perceel van ± 10 ares.

Ontworpen in een moderne stijl met grote ramen die licht binnenlaten, bestaat deze duplex uit een lichte inkomhal, grote recepties met open haard, een bureau en een super uitgeruste Gaggeneau keuken met zijn eetkamer. De benedenverdieping wordt verlengd door de tuin met zijn sublieme zwembad op het zuidwesten. Op de eerste verdieping is er een master kamer met een dubbele kleedkamer en badkamer evenals twee andere slaapkamers met elk zijn eigen badkamer.

Etterbeek I Montgomery

In de onmiddellijke nabijheid van het Jubelpark bevindt zich een prachtig penthouse van ±260 m² dat als een glazen doos op de top van een prachtig gebouw is gebouwd met een uitzonderlijk uitzicht over Brussel.

Dit sublieme penthouse bestaat uit elegante ontvangstruimten met gezwart eiken parketvloer, een open haard voor een gezellige sfeer, grote erkers die licht binnenlaten en een volledig uitgeruste keuken met een centraal kookeiland. Het nachtgedeelte heeft een master slaapkamer met kleedkamer en badkamer, evenals twee slaapkamers en badkamers. Op de eerste verdieping, een grote woonkamer, een kantoor en een prachtig terras van ±80 m² met uitzicht op de stad. Om het geheel compleet te maken is er een ruimte ingericht als een spa met een sauna, hammam, jacuzzi, evenals een douche en een fitnessruimte.

Schaarbeek I Europese ruimte

Op de derde en vierde verdieping van een gebouw uit 1966 in de Europese wijk, bevindt zich een sublieme duplex, getekend door de beroemde Belgische ontwerper, Jules Wabbes. Het duplex onderscheidt zich door de kwaliteit van de gebruikte materialen, waaronder marmer, messing, staal en Rio palissander.

Dit meesterwerk bestaat uit een prestigieuze inkomhal met zijn lambrisering in Rio palissander en zijn Wabbes honingraat plafondlamp, een sublieme ontvangstruimte met twee open haarden, een grote eetkamer en een volledig uitgeruste keuken in schelpmarmer. Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers en twee badkamers om het pakket compleet te maken.

Elsene I Molière

Op een steenworp afstand van het Brugmannplein, in een van de mooiste straten van Brussels, bevindt zich een uitzonderlijk hotel uit de jaren 30, gelegen op een terrein van 6 ares met een prachtig aangelegde stadstuin. Dankzij de mooie hoogtes en de authentieke decoratieve elementen blijft deze residentie door de jaren heen prestigieus en elegant.

Achter de sublieme ±11 meter lange gevel bevindt zich een majestueuze inkomhal met een prestigieuze trap. Op de begane grond bestaat het huis uit een gezellige eetkamer, een keuken en een tv-kamer met directe toegang tot het terras. Op de eerste en tweede verdieping maken een gezellige woonkamer met open haard en 6 slaapkamers en 5 badkamers, waaronder de ouderslaapkamer, het geheel compleet.

Elsene I Les Étangs

Tegenover de vijvers van Elsene ligt een subliem hotel uit de 20e eeuw, gerenoveerd in 2014-2015 met behoud van het cachet en de volumes uit die tijd.

De voorgevel in Beaux-Arts stijl strekt zich uit over 8 meter met een ingang die baadt in het licht dankzij een koepel die de weelderige marmeren hal verlicht. De benedenverdieping bestaat uit weelderige salons, een volledig uitgeruste keuken, een grote eetkamer met directe toegang tot een prachtige landschapstuin op het zuiden om van de mooie dagen te genieten. Om de bovenverdiepingen te bereiken, is een privé lift of een grote trap beschikbaar. Op de eerste verdieping bevindt zich de master suite met een kleedkamer en een badkamer, evenals een grote kantoorruimte met uitzicht op de vijvers. De tweede en derde verdieping hebben vier slaapkamers en drie badkamers. Om het geheel compleet te maken, een kelder met een barruimte, een wijnkelder, een fitnessruimte evenals een sauna en hammam.

Rhode-Saint-Genèse I Espinette Centrale

Gelegen op een prachtig stuk grond van ± 58 ares in de wijk Espinette Centrale, ligt een fabelachtig en lichtgevend huis. In de buurt van het bos van Soigne biedt deze wijk rust en groene landschappen terwijl men toch niet ver van Brussel is.

Deze villa met een oppervlakte van ± 750m², heeft een grote woonkamer met directe toegang tot de tuin op het zuiden, een aangename TV salon, een bureau, een gezellige eetkamer en een schitterende Bulthaup inbouwkeuken met Gaggenau accessoires. Om het geheel compleet te maken zijn er 6 slaapkamers en 4 badkamers op de verdiepingen van deze woning. Dit huis onderscheidt zich door zijn helderheid en moderniteit die de meervoudige glazen binnendeuren met zich meebrengen.

Rhode-Saint-Genèse I Voormalige Golf

Gelegen in de rustige wijk van de Voormalige Golf van Rhode-Saint-Genèse, een eigentijdse villa met een totale oppervlakte van ± 800m² op een perceel van ± 25 ares ideaal georiënteerd.

Deze prachtige villa, gebouwd met hoogwaardige materialen en de modernste technieken, bestaat uit een prestigieuze inkomhal, een grote ontvangstruimte met open haard, een onafhankelijk bureau en een sublieme Amerikaanse keuken. Op de bovenverdiepingen zijn er 5 slaapkamers en hun badkamers. De kelder bevat een fitnessruimte, een grote wijnkelder en een garage. Om dit geheel compleet te maken, bevindt zich in deze villa een poolhouse bestaande uit een hammam, een douche en een directe toegang tot de tuin en het buitenzwembad in mozaïek.

Ukkel I Floride

Gelegen op een van de meest prestigieuze groene lanen van Ukkel, ligt een terrein van 22 ares met een subliem huis dat in 1924 werd gebouwd door de beroemde architect Fernand Petit. Met zijn originele kenmerken, zoals parketvloeren, lijstwerk en lambrisering, is de authentieke stijl van dit huis voelbaar.

Met een oppervlakte van ± 740m², bestaat deze gezinswoning uit een grote inkomhal, een gezellige woonkamer, een grote eetkamer en een volledig uitgeruste keuken op de begane grond. Een mooie antieke trap geeft toegang tot de bovenverdiepingen die bestaan uit 6 slaapkamers en 4 badkamers waaronder de master suite met badkamer en kleedkamer.

Delen