Afgelopen donderdag, 26 oktober 2023, hadden we het genoegen om de opening te hosten van "Contemporary Expressions of Africa" in onze galerij in Brussel.

Deze tentoonstelling bevat een zorgvuldig samengestelde selectie van Afrikaanse foto’s en schilderijen van gerenommeerde kunstenaars zoals Malick Sibidé, Seydou Këita, Jean-Dominique Burton, Cheri Samba en Philip Kwame Apagya.

 

We waren zeer blij om fotograaf Jean-Dominique Burton te verwelkomen, de kunstenaar achter een opmerkelijke reeks foto’s met Afrikaanse stamhoofden, prachtige kunstwerken en een belangrijk historisch erfgoed.

 

Voor deze speciale gelegenheid en unieke tentoonstelling werkte Sotheby’s samen met Gallery FIFTY ONE, een galerij opgericht in 2000 in Antwerpen, gespecialiseerd in kunstfotografie. De galerij vertegenwoordigt deze werken naast andere kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw.

Tijdens de inauguratie van deze tentoonstelling zijn we een partnerschap aangegaan met Virunga Gin, een bedrijf dat bijdraagt aan de bescherming van bedreigde berggorilla’s en hun leefomgeving.

De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek tot 17 november 2023.

 

Delen