Deze hedendaagse villa in Sint-Genesius-Rode is het resultaat van het talent van André Jacqmain, wiens architecturale handtekening zich onderscheidt door een bijzondere aandacht voor licht, ruimte en verschillende perspectieven.

André Jacqmain (1921 – 2014), een emblematische figuur van de Belgische architectuur, is een belangrijke protagonist van de functionalistische, brutalistische en later postmoderne architectuur. Hij is de auteur van talrijke gebouwen die het Belgische architectuurlandschap bepalen.

André Jacqmain heeft vele emblematische projecten gerealiseerd. Tot zijn bekendste werken behoren de wetenschappelijke bibliotheek in Louvain-la-Neuve, het kantorencomplex Glaverbel en de rechtenfaculteit van de universiteit van Luik.

Zijn project Rhode Saint Genesis wordt aangeboden door Belgium Sotheby’s International Realty. De woning heeft een oppervlakte van ± 1200 m² bruto en is uitgebreid met terrassen omgeven door tuinen op een perceel van ± 3500 m². Zes slaapkamers, twee badkamers, vier doucheruimtes en hun kleedkamers. De recepties zijn zeer aangenaam en bestaan uit een grote woonkamer met open haard met uitzicht op de tuin, een eetkamer met toegang tot het hoofdterras, een moderne, volledig uitgeruste keuken, een televisiekamer met een bibliotheek en een bureau. De wellnessruimte omvat een zwembad, een fitnessruimte, een kleedkamer, een douche en een toilet.

Delen