Lazard Frères Gestion en Belgium Sotheby's International Realty hebben deelgenomen aan een uitzonderlijke filantropische avond ten voordele van de Vzw Sterrenbeelden, een vereniging die tot doel heeft woonruimtes te bouwen voor personen met een mentale handicap.

De prestaties van Sterrenbeelden

Sterrenbeelden, opgericht in 2001, is een non-profitorganisatie met als missie het bouwen van woonruimtes voor mensen met een mentale handicap. In die tijd liep de wachtlijst voor een plaats in deze tehuizen op tot 10 jaar in Brussel. Daarom, van 2006 tot 2022 heeft Sterrenbeelden 9 huizen geopend. Dankzij de financiële steun van donoren en overheidsinstanties kan Sterrenbeelden vandaag indrukwekkende resultaten voorleggen:

  • 8 huizen gebouwd, 1 in aanbouw en 3 gepland.
  • 340 plaatsen gepland, waarvan 190 open zijn en evenveel banen gecreëerd.
  • Een wachtlijst die is opgelopen van 1O jaren naar 2 of 3 jaren.
  • Sterrenbeelden is de eerste non-profitorganisatie in België die deze huizen bouwt.

De Gala avond

De avond vond plaats rond de interventies van prestigieuze personen. De heer Paul Polman, voormalig CEO van Unilever en klimaatdeskundige, deelde namelijk het laatste nieuws van de COP26 waaraan hij deelnam. De heer Claude Meyer, voormalig voorzitter van Procter & Gamble Europe en vice-voorzitter van de vereniging Sterrenbeelden, sprak over zijn verwezenlijkingen en projecten. Ten slotte vereerden de heer David Clarinval, federaal minister van Middenstand, Middenstand, KMO’s en Landbouw, en de ambassadeur van de Verenigde Staten ons met hun aanwezigheid.

Naast deze interventies werden 6 kunstwerken van de kunstenaars Thierry De Geyter en Dimitri Pietquin tentoongesteld en werd er een loting gehouden.

Doel van dit Gala

Elk jaar heeft Sterrenbeelden ongeveer 1 miljoen euro nodig om het deel van de bouwkosten te financieren dat niet door het Gewest wordt gedekt. Dit komt overeen met de resterende 40% die niet door het Gewest wordt bestreken.

Om dit bedrag te bereiken heeft Sterrenbeelden een netwerk van gulle bedrijven en particulieren gevonden die er elk jaar in slagen om in totaal 350 000 euro bijeen te brengen. Daarnaast richt Sterrenbeelden zich ook op grote Belgische en Europese stichtingen die er in slagen om gemiddeld 500.000 euro per jaar bijeen te brengen. Zij komen echter nog 150.000 euro te kort om de 3 huizen van het project te financieren. Daarom organiseert Sterrenbeelden speciale evenementen, zoals dat op 17 maart, om de ontbrekende middelen bijeen te brengen.

Delen