Verscholen in het hart van Elsene, ligt een eigendom van ongeëvenaarde pracht. Met zijn strakke lijnen, geometrische elegantie en avant-gardistisch ontwerp, staat deze residentie als een eerbetoon aan het visionaire genie van een van de meest gerenommeerde architecten van België, Henry Van de Velde.

Geboren in Antwerpen in 1863, heeft Henry Van de Velde heel zijn leven gestreefd naar innovatie en esthetische excellentie. Aanvankelijk opgeleid als schilder, richtte Van de Velde zich later op design en architectuur, waarmee hij een onuitwisbare stempel drukte op het culturele landschap van Europa.

De ontwerpfilosofie van Van de Velde was diep geworteld in de principes van functionaliteit, eenvoud en harmonie. Hij geloofde dat architectuur niet alleen praktische doelen moest dienen, maar ook de menselijke geest moest inspireren en verheffen.

De invloed van Van de Velde reikte verder dan het domein van de architectuur. Hij was een vruchtbare ontwerper, opvoeder en theoreticus wiens ideeën hebben bijgedragen aan de vormgeving van de moderne ontwerpbeweging. Van meubels en textiel tot keramiek en typografie, het werk van Van de Velde omvatte een breed scala aan disciplines, elk met het kenmerkende stempel van zijn visionaire visie.

Sinds de bouw in 1929, bekend als “Hôtel Wolfers”, is dit gebouw een tijdloos meesterwerk dat nog steeds iedereen die het tegenkomt betovert en inspireert. Het biedt een zeldzame kans om een stuk architecturale geschiedenis te bezitten.

Zorgvuldig onderhouden en onberispelijk bewaard gebleven, biedt deze modernistische parel een glimp van een voorbije tijdperk van innovatie en creativiteit. Gelegen op een perceel van 4 acres 84, staat dit huis, verspreid over 4 niveaus van ongeveer 200 m² elk (voor een totale bruto oppervlakte van ± 800 m²), majestueus met zijn terrassen in het hart van een tuin gecreëerd door de landschapsarchitect Jacques Boucher.

Sinds 1983 genoteerd en opgenomen in het inventaris van architectonisch erfgoed, wordt “Hôtel Wolfers” niet alleen onderscheiden door zijn unieke architecturale karakter, maar ook door de schaal van zijn ruimtes en de kwaliteit van zijn afwerkingen.

Delen