Kunstliefhebbers kwamen bijeen voor de onthulling van de tentoonstelling La Lumière de Robert Droulers, een verkooptentoonstelling ter ere van de 20e-eeuwse Franse schilder uit Rijsel. De exclusieve showcase, een zeldzame postume terugkeer op de markt, biedt tot 20 december een unieke kans om de diepte van Droulers artistieke nalatenschap te verkennen.

De autodidact Robert Droulers, geboren in 1920, schilderde aanvankelijk scènes in de omgeving van Lille en België. In de jaren 1950 schakelde hij over op abstracte schilderkunst, stelde veel tentoon en raakte bevriend met kunstenaars als Eugène Leroy. Nadat hij in 1964 de textielindustrie verliet, verhuisde hij naar de Provence, waar het unieke licht en de literaire invloeden zijn kunst vorm gaven. Hij woonde in Aix-en-Provence en later in Saint-Rémy-de-Provence.

Het hoogtepunt van de openingsavond was de hedendaagse dansvoorstelling door de zoon van de kunstenaar, Pierre Droulers, professioneel choreograaf, die een emotionele laag aan het moment toevoegde.

Van abstracte tot figuratieve stukken, de tentoonstelling biedt een reis door Droulers’ diverse en innovatieve creaties. Open voor publiek tot 20 december, van maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur.

Delen