Denkt u erover om naar Brussel te verhuizen? Hier vindt u alle beste buurten om te wonen. Dus, als u nog niet weet waar u in Brussel wilt wonen, zullen de details van de negen beste wijken worden voorgesteld om ze zo goed mogelijk te beschrijven, zodat u uw keuze kunt maken.

Voor gezinnen, jonge professionals of gepensioneerden is Brussel een populaire keuze die vele voordelen biedt met de vele werkgelegenheidskansen, uitstekende scholen, goede levenskwaliteit en het gemak om elke hoek van de stad te verkennen dankzij de relatief compacte proporties. Bovendien biedt Brussel de mogelijkheid om te genieten van zijn opwindende, feestelijke en dynamische kant.

Van de 19 verschillende Brusselse gemeenten springen er negen uit, namelijk Elsene, Sint-Gillis, Etterbeek, Watermaal-Bosvoorde, Ukkel, Sint-Pieters-Woluwe & Sint-Lambrechts-Woluwe en de Europese wijk.

Elsene

Ten zuiden van het stadscentrum ligt de gemeente Elsene, die gecentreerd is rond de grote Louizalaan, een met bomen omzoomde verkeersader met veel exclusieve winkels en chique restaurants. Elsene is levendig, leuk en trendy. Er is altijd wel een activiteit of evenement om aan deel te nemen. Deze hoek van Brussel wordt overspoeld door evenementen, bars en trendy gelegenheden met de meest avant-gardistische en chique inwoners van de stad. Bovendien beschikken de inwoners over talrijke aangename plaatsen om te wandelen en een frisse neus te halen, met name de vijvers van Elsene en Ter Kamerenbos.

Ref: 3888299 – https://bit.ly/3CuQdKj

Sint-Gillis

Ten westen van Elsene ligt Sint-Gillis, een van de spannendste opkomende en multiculturele wijken in Brussel. De sfeer is zeer vergelijkbaar met die van Elsene, maar met het voordeel van lagere prijzen. Deze buurt is een echte goudmijn voor jonge werknemers die gecentreerd willen blijven in een levendige buurt met leuke uitgaansgelegenheden en mooie huizen en appartementen, zonder al te duur te zijn.

Bovendien biedt Sint-Gillis een leuk nachtleven en heel wat leuke evenementen en zalen met een verbluffende architectuur en een trendy publiek.

Ref: 4374351 – https://bit.ly/3pUIzUm

Etterbeek

Etterbeek, rustiger en vrediger dan de vorige gemeenten, is de ideale wijk voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een woonwijk niet ver van het stadscentrum. Deze wijk zit vol met gezinnen en jonge werknemers.

Deze locatie ligt dicht bij de Europese wijk, waar veel expats werken, en biedt goede kansen op werk, een betaalbare prijs voor levensonderhoud, gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer en veel goede scholen. Bovendien is Etterbeek een aangename plaats om te wonen dankzij zijn mooie architectuur, charmante herenhuizen en kosmopolitische culturele trefpunten.

Watermaal-Bosvoorde

Watermaal-Bosvoorde, gelegen ten zuiden van het stadscentrum aan de rand van de voorsteden, is een populaire woonwijk, bekend om zijn uitgestrekte groene ruimten met het Zoniënwoud, goede scholen zoals De Internationale School van Brussel en het comfortabele gezinsleven. Het is ook de thuisbasis van het beroemde Ter Kamerenbos, een van de beste grote stadsparken in West-Europa. Deze gemeenschap is ideaal voor het gezinsleven en biedt goede werkgelegenheid in de buurt.

Ukkel

Ukkel, de westelijke buur van Watermaal-Bosvoorde, is een meer residentieel en chique wijk. Met zijn grote huizen, indrukwekkende architectuur, pittoreske etalages en charmante, lommerrijke straatjes kan Ukkel worden omschreven als een vriendelijke buurt waar u zich thuis voelt. Hoewel Watermaal-Bosvoorde qua prijs goed betaalbaar is, is Ukkel een duurdere wijk waar je veel moet betalen voor je stukje groen, aangezien het een van de duurste wijken van Brussel is.

Ref: 4132087 – https://bit.ly/3pTtZMY

Sint-Pieters-Woluwe & Sint-Lambrechts-Woluwe

Deze twee wijken, gelegen ten oosten van het stadscentrum, zijn groen, duur en residentieel. Met hun grote huizen en tuinen zijn deze buurten rustig en goed gelegen in de stad.

Hoewel Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe niet het nachtleven en de intense sfeer hebben van andere Brusselse wijken, bieden ze alles wat een gezin of jonge werknemer zich kan wensen om zich te amuseren, van parken en sportcentra tot restaurants en winkelcentra. Ze hebben ook een gemakkelijke toegang tot de rest van Brussel dankzij de vele beschikbare openbare vervoersdiensten. Deze gemeenten zijn dus goede compromissen voor mensen die van een aangenaam en rustig leven in Brussel willen genieten.

Ref: 4500365 – https://bit.ly/3w0ge2L

De Europese wijk

Deze wijk ligt ten oosten van het stadscentrum en dicht bij het Jubelpark. Het is een aangename plaats om te wonen, met goede restaurants, musea en tentoonstellingen, mooie groene straten en mooie huizen. Het Luxemburgplein, dat het centrum van de Europese wijk vormt, heeft veel trendy bars en restaurants waar werknemers elkaar ontmoeten voor een drankje na het werk.

In de wijk zijn ook talrijke ambassades, het Europees Parlement en de Europese Commissie gevestigd. De Europese wijk staat vol met belangrijke gebouwen en werkplaatsen. Voor iedereen die voor de Europese Unie wil werken of werkt, is dit wijk dus een ideale plek om comfortabel te wonen en toch dicht bij het werk te zijn.

Ref: 4273905 – https://bit.ly/3IVrRM5

Delen