Het Cauchiehuis, een van de belangrijkste werken van de Art Nouveau in België, is nu te koop bij Belgium Sotheby's International Realty.

Aan de rand van het Jubelpark ligt het Maison Cauchie, het persoonlijke huis van de Belgische architect, schilder en decorateur Paul Cauchie, een van de leidende figuren van de Art Nouveau in België.

Het is een waar architecturaal juweel en illustreert de bijdrage van de muurschilderkunst aan de Art Nouveau.

Ref: 4720811 – https://bit.ly/3Lc6Pt6

Dit in 1905 gebouwde huis met een oppervlakte van ± 330 m² kan worden beschouwd als een van de mooiste werken van Art Nouveau in Brussel. Met het ontwerpen van dit huis wilde de kunstenaar zijn smaak, cultuur en positie laten gelden en versterken. De unieke gevel versierd met sgraffiti (gevelschilderingen), bladgoud en houten pilasters stelde de kunstenaar in staat zijn talent te verspreiden en te verkopen.

Het Maison Cauchie, gebouwd met edele materialen, typisch voor de art nouveau, is zeer lineair en geometrisch. De sgraffiti op de gevel en sommige binnenmuren, bestaande uit duidelijke gestileerde motieven, getuigen van een voorliefde voor zorgvuldig en gedetailleerd werk.

Rond het ronde raam op de bovenste verdieping, een fresco van een groep vrouwen die de architectuur, de schone kunsten en de toegepaste kunsten voorstellen.

Meer foto’s van dit prachtige huis

Delen