Belgium Sotheby's International Realty nodigt u uit op een reis door de tijd terwijl u de selectie van kastelen te koop verkent, gelegen in de mooiste regio's van België.

Ga met ons mee terwijl we deze prachtige landgoederen verkennen, waar geschiedenis naadloos samensmelt met moderne luxe. Of je nu op zoek bent naar een rustig toevluchtsoord te midden van de natuur of een weelderige residentie doordrenkt met erfgoed, de kastelen van België bieden een ongeëvenaarde ervaring.

Kasteel van Velm – Limburg

Het Kasteel van Velm, gelegen te midden van het Haspengouwse landschap, dateert uit de 18e eeuw. Dit classicistische kasteel, samen met zijn bijbehorende gebouwen, biedt ongeveer 3.000 m² woonruimte en is gelegen binnen een uniek landgoed van ongeveer 6,5 hectare, met zowel parkland als bos.

Het pand beschikt ook over een kapel en een serene parktuin met oude bomen, ideaal voor diverse doeleinden zoals een wellnesscentrum, trainingsfaciliteit of hotel.

Het eigendom bekijken

Kasteel Baesveld – West-Vlaanderen

Château Baesveld, in Vlaamse neorenaissancestijl, siert een landgoed van 22 hectare, omzoomd door park en bos. Oorspronkelijk ontgonnen uit heidegebied in de 19e eeuw door de familie Van Outryve de Merckem, begon het als een jachthuis en werd later uitgebreid tot een kasteel.

De Engelse parklandschappen, boomgaarden en vijvers van het landgoed werden in de late 19e eeuw aangelegd. Slaapvertrekken, waarvan sommige nu zijn omgebouwd tot appartementen, bevinden zich op de eerste verdieping en behouden de authentieke charme van het kasteel. De afgelegen ligging zorgt voor privacy en discretie.

Het eigendom bekijken

Kasteel Ruddervoorde – West-Vlaanderen

Het kasteeldomein van Ruddervoorde, omgeven door een nauwgezet aangelegd park, uitgestrekte weiden en serene bossen over ongeveer 9,5 hectare, beschikt over twee oude koetshuizen. Het kasteel zelf onderging een reconstructie in neorenaissancestijl rond de eeuwwisseling.

Structureel bewaard en gedeeltelijk gerenoveerd behoudt het kasteel zijn originele elementen, die gedurende de jaren zorgvuldig zijn onderhouden.

Het eigendom bekijken

Kasteel van Ostemerée – Namen

Château d’Ostemerée, gelegen op een uitgestrekt landgoed van 20 hectare, gebouwd in het begin van de 20e eeuw, beschikt over een mix van Franse en Engelse parklandschappen met adembenemend uitzicht op weelderige valleien, vijvers en bossen.

Gebouwd van lokale steen, beslaat dit kasteel ongeveer 2.300 m². De rustige omgeving herbergt unieke flora en fauna, waardoor het een idyllisch toevluchtsoord is.

Het eigendom bekijken

Kasteel Withof – Brasschaat Strategisch gelegen nabij het hart van Brasschaat, bevindt Withof Castle zich op een landgoed van ongeveer 2,88 hectare. Daterend uit 1904, biedt het kasteel een woonoppervlakte van ongeveer 1250 m², waar authentieke charme en elementen zorgvuldig zijn bewaard.

Een schilderachtige oprijlaan leidt naar het kasteel, waarvan het aangelegde terras toegang verleent tot de uitgestrekte begane grond.

Het eigendom bekijken

Kasteel Zoerselhof – Antwerpen

Gelegen in een rustige en groene omgeving, pronkt dit klassieke kasteel uit de 18e eeuw met een leefruimte van ongeveer 900 m² binnen het uitgestrekte 15 hectare grote domein van het ‘Zoerselbos’. De ingang, versierd met een lange oprijlaan en Franse tuin, zet het toneel voor de grootsheid binnenin.

Naast het kasteel staat een koetshuis met een multifunctionele ruimte op de begane grond en een appartement op de eerste verdieping dat kan worden gebruikt als gastenverblijf.

Het eigendom bekijken

Delen