Het is officieel, Sotheby's Int. Realty en Sotheby's Auction zijn herenigd in één unieke ruimte, Avenue Louise 251, 1050 Brussel.

Vijfenveertig jaar na de opening van het eerste kantoor van Sotheby’s en tien jaar na de opening van het eerste kantoor van Sotheby’s Realty in België, hebben de twee bedrijven hun intrek genomen in een nieuwe ruimte van 1.300 vierkante meter met grote galerijen met ramen op de eerste en tweede verdieping, waar een groeiende lijst evenementen zal worden georganiseerd, die op 4 mei van start zal gaan met een inaugurele tentoonstelling. Wij willen al onze gewaardeerde klanten en collega’s bedanken die samen met ons deze wereldprimeur hebben gevierd.

Duizend driehonderd vierkante meter

De verhuizing, waardoor de omvang van Sotheby’s tentoonstellingsruimte zal verdubbelen, weerspiegelt de steeds toenemende activiteit van Belgische klanten in Sotheby’s privéverkopen en internationale veilingen. De verhuizing weerspiegelt ook de verwerving van een ruimte om te leren, te vieren en te delen, en biedt een ervaring voor klanten en het Sotheby’s Realty and Auctions team in een unieke ruimte in de Europese hoofdstad.

De woorden van de CEO’s

Sotheby’s Veilingactiviteit in België blijft groeien

“De uitbreiding van Sotheby’s aanwezigheid hier is een fysieke uiting van zijn engagement voor de Belgische markt, en de steeds toenemende activiteit van klanten als kopers en verkopers op de wereldwijde kunstscène. De kunstgemeenschap is vandaag dynamischer dan ooit. Aangezien we altijd een uitstekende relatie hebben gehad met Sotheby’s International Realty in België, leek het ons vanzelfsprekend om hen te benaderen en samen te werken door onze respectieve expertises samen te voegen”. – Emmanuel van de Putte, CEO van Sotheby’s Auction.

Een plaats om te leren, te delen en te vieren.

“Deze verhuizing met het veilinghuis in dezelfde ruimte is een wereldprimeur. Louise 251 is meer dan alleen een kantoor, het is ook een plaats waar dingen gebeuren, waar we vieren. Wij streven ernaar evenementen, masterclasses, evaluatiedagen, tentoonstellingen, retrospectieven en nog veel meer te organiseren. Het idee is om onze klanten en onze teams een ervaring te kunnen bieden in een unieke ruimte in het hart van de Europese hoofdstad”. – David Chicard, CEO België SIR.

Sotheby’s in een notendop

  • Opgericht in 1744 door Samuel Baker in Londen
  • Uitbreid naar Amerika in het midden van de jaren 50
  • Sloot zich aaneen met Really in 1976 en stichtte Sotheby’s International Realty
  • In 2022 heeft Sotheby’s 80 kantoren in 40 landen en een jaaromzet van € 6,65 miljard
  • In 2022 heeft Sotheby’s International Realty 1.000 werknemers in 79 landen en 1.000 kantoren wereldwijd, met een jaarlijkse omzet van 210 miljard euro.

Delen