Op dinsdag 12 maart 2024 vond de tentoonstelling met de titel "Poésie des couleurs : le monde selon Jean Messagier" plaats bij Sotheby's Brussels. Deze opmerkelijke tentoonstelling trok de aandacht van kunstliefhebbers en liefhebbers van visuele schoonheid.

Jean Messagier (1920-1999), een van de meest iconische kunstenaars van de Franse lyrische abstractie van de 20e eeuw. Door zijn werken wist Messagier de essentie van spontaniteit en creatieve vrijheid vast te leggen.

Zijn kunst overstijgt de grenzen van figuratieve representatie en duikt in het hart van abstractie. Zijn schilderijen, bruisend van energie, weerspiegelen een voortdurende verkenning van vormen en kleuren. Met een dynamisch palet en krachtige gebaren slaagt hij erin een breed scala aan emoties uit te drukken, van vreugdevolle draaikolken tot de kwellingen van de menselijke conditie.

Messagier schildert niet alleen afbeeldingen, maar streeft er eerder naar om sensaties over te brengen, emotionele reacties bij de toeschouwer op te roepen. Zijn kunst is een levendige dialoog tussen de spontaniteit van het gebaar en de nauwkeurigheid van de compositie. Met zijn werken nodigt hij ons uit om ons onder te dompelen in een wereld waar kleur en vorm harmonieus dansen, waar elke penseelstreek een uitnodiging is tot verwondering.

Deze tentoonstelling is open voor het publiek tot 5 april, van 10.00 uur tot 17.00 uur, waardoor we nog enkele dagen de kleuren van het werk van Jean Messagier kunnen bewonderen.

Delen