De designtrends voor 2022 zijn onthuld! Voor dit jaar zijn sommige stijlen bevestigd, andere hebben hun opwachting gemaakt en oude trends zijn weer opgedoken. Of het nu gaat om de keuze van de materialen, de ontwerpstijl, de decoratie of de verlichting, Belgium Sotheby's International Realty zal u inspiratie geven.

Rondingen

Het doel voor 2022 is om durf te tonen. We moeten spelen met vormen, ze belangrijk maken om elke kamer zijn eigen identiteit te geven. Zachte en ronde vormen veroveren geleidelijk hun plaats in het interieurontwerp. Deze warme en geruststellende rondingen doen denken aan de rondingen van een vrouw en creëren een zacht interieur. Dit moderne huis in Brasschaat met een bewoonbare oppervlakte van 600m², aangeboden door Belgium Sotheby’s International Realty, heeft fauteuils met geruststellende en omhullende vormen die een zachte sfeer in de kamer creëren.

Ref: 4582128

Japandi 

Deze stijl is een zoete mix tussen Scandinavische hygge en Japanse wabi-sabi met een combinatie van natuurlijke materialen, strakke lijnen en overzichtelijke ruimtes. Zoals u kunt raden, is deze stijl minimalistisch en combineert het gevoel van een zen-sfeer met de knusheid die deze natuurlijke kleuren en materialen met zich meebrengen. Dit sublieme appartement in Antwerpen, van 245m² ter waarde van 970.000 euro, straalt dankzij zijn minimalistische en sobere stijl een ontspannen sfeer uit van Japandi stijl.

Ref: 4547059 – https://bit.ly/3sIupX0

Lichten

Dit jaar, 2022, zullen lichtarmaturen hun decoratief potentieel kunnen tonen. U hoeft een kamer niet helemaal opnieuw in te richten, maar met de juiste keuze van lampen kunt u de kamer een heel nieuwe dynamiek geven. Deze lampen zijn kunstwerken die met hun vorm en originaliteit stijl kunnen toevoegen aan een kamer en het decor tot leven kunnen brengen. Originele, gebeeldhouwde, decoratieve of retroverlichting in felle kleuren, dit is de trend van 2022. Deze lumineuze villa in Ohain heeft een ongewone lichtarmatuur die perfect in de ruimte past en een chique en harmonieuze sfeer creëert.

Ref: 4276043

Materialen

Wat wand- en vloerbekleding betreft, blijft de populariteit van natuurlijk hout, dat al enkele jaren bestaat, toenemen, waarbij parketvloeren, zichtbare balken en meubels een belangrijke rol spelen. In 2022 wordt ook hout gebruikt in verschillende vormen, zowel donker als met structuur. Niet langer verlegen, heeft hout besloten zijn ware karakter te tonen door trots zijn ruwe en unieke texturen te tonen. Van walnoot tot teak tot acacia, deze donkere houtsoorten winnen aan populariteit en hun kleuren worden vaak gecombineerd met neutrale tinten, waardoor ze een sterke persoonlijkheid geven aan minimalistische decors.

Naast de sterke aanwezigheid van hout in al zijn aspecten, zijn ruw beton, wit marmer of zwart staal nog steeds erg in trek, maar op een soberder manier dan in het verleden. We mogen echter travertijn niet vergeten, dat steeds populairder wordt. Deze natuursteen blijft elke dag meer mensen aanspreken met zijn minerale en opgeruimde esthetiek, of het nu gaat om meubels, accessoires of betegelen .

Delen