Op woensdag 17 april 2024, hebben we in onze Brusselse galerij "Who’s Afraid of Red, Yellow and Black ?", een verkoopexpositie ter herdenking van het 50-jarig jubileum van Sotheby's. Verscholen in het hart van de Belgische hoofdstad, werd onze galerij een toevluchtsoord voor artistieke verkenning en nationale viering.

De expositie, vakkundig samengesteld door François de Coninck en Emmanuel Van de Putte, was een symfonie van kleuren, emoties en verhalen. Geïnspireerd door het baanbrekende meesterwerk van Barnett Newman “Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue“, begaven de curatoren zich op een chromatische reis geleid door de kleuren van de iconische Belgische driekleurige vlag – zwart, geel en rood. Door deze lens selecteerden ze een gevarieerde reeks kunstwerken die de essentie van de Belgische identiteit weergalmden en tegelijkertijd eer betoonden aan het rijke tapijt van de wereldwijde artistieke expressie.

De inclusie van Belgisch talent benadrukte de thematische diepte van de expositie. Door hun werken boden kunstenaars zoals Pierre Soulages, Pascal Bernier en Bernard Villers aangrijpende reflecties op de Belgische geschiedenis, maatschappij en psyche, doordrenkt met het kenmerkende gevoel voor humor en ironie van de natie.

De verkoopexpositie zal open zijn voor het publiek tot 17 mei, en we nodigen u van harte uit om ons te vergezellen in onze Brusselse galerij, waar kunst, cultuur en gemeenschap samenkomen in een viering van creativiteit en verbondenheid.

Delen