De Coppa delle Alpi 2024 doorkruiste de hele Alpenboog in vijf etappes, waarbij ons merk werd gepresenteerd op de "Vallet Service" truck. De 1000 Miglia lanceerde het ambitieuze project van de Grote Alpenreis, waarbij vertegenwoordigers tijdens de rally vijf hoofdthema's bespraken.

De Coppa delle Alpi 2024, die plaatsvond van 28 april tot 4 mei, doorkruiste en schitterde over de hele Alpenboog in vijf stappen: van oost naar west, beginnend in Triëst en eindigend in Courmayeur. We hadden het geluk om ons merk te presenteren op de “Vallet Service” truck die technische ondersteuning bood aan alle “Belgische” auto’s onder de 30 geselecteerde voertuigen voor de rally.

 

De beroemde 1000 Miglia besloot gebruik te maken van de kracht van zijn netwerk om het ambitieuze project van De Grote Alpenreis te lanceren, een reflectieparcours parallel aan de race route gericht op het vertegenwoordigen van de socio-economische, menselijke en milieutransformaties van de Alpen-macroregio. Vertegenwoordigers uit verschillende interessegebieden en behorend tot de naties doorkruist door de Coppa delle Alpi 2024 maakten deel uit van het konvooi dat de route aflegde. Vijf hoofdthema’s werden behandeld : landbouw, ambacht, cultuur, energie en toerisme, die werden gekoppeld aan de verschillende etappes en locaties van de rally-passage.

De opzet van de thema’s was gebaseerd op een reeks interviews met een mix van lokale actoren die actief zijn in deze sectoren, getuigenissen van beste praktijken van andere Alpen-gemeenschappen, experts in sectorale scenario’s en vertegenwoordigers van instellingen, die het “verhaal” van de kwesties verschaften waaromheen de reflecties van de deelnemers aan de panels konden worden ontwikkeld.

 

De Coppa delle Alpi werd afgesloten in Courmayeur met een Forum op zaterdag 4 mei, waarin de ideeën en bijdragen die elke dag tijdens de overgangsworkshops en lokale bijeenkomsten met belanghebbenden waren verzameld, werden samengevat.

 

De klassieke autorally doorkruiste talloze steden en dorpen in Italië, Oostenrijk en Zwitserland, waar de partners van Sotheby’s International Realty actief zijn op de vastgoedmarkt. Dit omvatte onder andere Triëst (Italië), Cortina D’Ampezzo (Italië), Seefeld in Tirol (Oostenrijk), St. Moritz (Zwitserland), Gstaad (Zwitserland) en Courmayeur (Italië). Elke etappe viel op niet alleen door zijn schilderachtige routes en bestemmingen, maar ook door de hoge kwaliteit van de inhoud van de workshops en discussies die werden georganiseerd.

Delen