Het definiëren van luxe panden kreeg een diverse betekenis in 2023, want elke maand ontvouwde zich een collectie van uitzonderlijke eigendommen in België...

Sommige stralen moderniteit en verfijning uit, met geavanceerde technologie en innovatieve ontwerpen die binnen- en buitenruimtes naadloos met elkaar verbinden. Andere zijn een eerbetoon aan klassieke elegantie, met nobele tradities en een tijdloze inrichting.

Deze woningen voldoen aan diverse voorkeuren. Sommige zijn ontworpen voor extravagant entertainment, waarbij verfijning en luxe naadloos in elkaar overgaan. Andere zijn voorzien van een toonbeeld van architectuur en design die doen denken aan kunstcatalogi.

Luxe onroerend goed in België gaat niet alleen over huizen; het gaat over het creëren van persoonlijke werelden. Deze eigendommen transformeren in privéparadijzen die dienen als ideale toevluchtsoorden en serene oases van rust die de natuurlijke en culturele elementen kunstig verenigen op onderscheidende en geïnspireerde manieren.

Terwijl we een nieuw jaar inluiden en terugblikken op het verleden, gaan we samen op ontdekkingstocht naar vijf uitzonderlijke panden die elk van deze stijlen illustreren en prominent aanwezig waren in 2023.

Hedendaagse villa

Het toppunt van hedendaagse luxe – geniet van het moderne leven in deze prachtige villa in Brasschaat Vriesdonk. Zorgvuldig ontworpen, combineert de woning elegantie en geavanceerde technologie op harmonieuze wijze. De lichte inkomhal is vloeiend verbonden met de tuin en de woonkamer met open keuken. Daarbovenop biedt de aangrenzende werkkamer een prachtig panoramisch uitzicht. Een master suite met privéterras, een overdekt terras en een buitenzwembad maken de moderne esthetiek compleet. Met een uitstekende bereikbaarheid van Antwerpen belichaamt deze villa hedendaags luxe wonen met ongekende kwaliteit.

Klik hier

Uitzonderlijk huis

De allure van traditionele herenhuizen – een mix van historische charme en modern comfort. Villa Les Iris’ is een Art Nouveau juweel van architect Jules Barbier uit 1898. Deze herenhuizen combineren praktisch met milieuvriendelijke verfijning in een prachtig omhulsel. Genesteld in het Jubelpark, nodigt deze residentie je uit in een boeiende mix van erfgoed en hedendaags leven.

Klik hier

Maximalistisch herenhuis

Ervaar weelde op zijn best met dit karakteristieke herenhuis.  In afwachting van renovatie, versmelt dit pand naadloos zijn traditionele charme met de achtergrond van de historische abdij van Aywiers. Naast zes slaapkamers, zeven badkamers en twee hectare pittoresk land beschikt het landgoed over een wijnkluis en een solarium met adembenemend zicht. Ontdek het toppunt van luxe, waar extravagantie en sereniteit elkaar in elk detail ontmoeten.

Klik hier

Een haven van sereniteit

Deze residentie combineert op harmonieuze wijze tijdloze allure en hedendaags gemak in de 850 m² woonruimte. Eenvoud en functionaliteit zijn de hoekstenen van dit verblijf en elke zorgvuldig ontworpen ruimte roept een vredige sfeer op. De woning is genesteld in Seny en beschikt over een zwembad, tennisbaan en andere voorzieningen en biedt de ideale mix van sereniteit.

Klik hier

Belgium Sothebys Int. Realty 2023, Luxury Home Highlights NL

Tijdloos heiligdom

Ontdek op dit tijdloze toevluchtsoord een betoverend landgoed omringd door een weelde aan groen met een uitgestrekt park en bossen in groei.  Dit zorgvuldig gerenoveerde pand belichaamt discrete luxe met uitnodigende leefruimtes en vijf slaapkamers, elk met een eigen doucheruimte. Prachtige materialen, evenwichtige volumes en een betoverende charme definiëren deze oase van rust. Met terrassen en een zwembad met uitzicht op serene graslanden is dit pand een stilte paradijs in de groene vallei van de Hain, met een perfecte mix van geschiedenis en natuur in 2023.

Klik hier

Delen